Cereale

Orz

Orz




Parametri fizici de achizitie SR 982:2013 Orz furajer Maxim acceptabile la receptie cu penalizare
Umiditate max. 14,00% 20,00%
1. Caracteristice organoleptice si sanitare Specifice produsului sanatos
2. Greutate Hectolitrica min 62 kg/hl
3. Impuritati, max, din care:
  3.1 Boabe Sparte - max 5,00% 7,00%
  3.2 Boabe cu defecte, max, din care: 8,00% 12,00%
    3.2.1 Boabe sistave - max 3,00% 3,00%
    3.2.2 Alte cereale - max 3,00% 3,00%
    3.2.3 Atacate de daunatori - max 1,00% 1,50%
  3.3 Boabe incoltite - max 3,00% 3,00%
  3.4 Impuritati diverse, max, din care 3,00% 5,00%
    3.4.2 Boabe alterate (inclusiv atacate de Fusarium) - max 1,00% 1,50%
    3.4.3 Corpuri straine - max 2,00% 5,00%
    3.4.5 Boabe cu malura - max 0,10% 0,10%
Proteina 9,00%