Parametri fizici de achizitie |
SR 13548:2013 Grau comun |
Maxim acceptabile la receptie cu penalizare |
Umiditate max. |
14,00% |
20,00% |
1. Caracteristice organoleptice si sanitare |
Specifice produsului sanatos |
2. Greutate Hectolitrica min |
75 kg/hl |
3. Impuritati, max, din care: |
|
3.1 Boabe Sparte - max |
5,00% |
7,00% |
|
3.2 Boabe cu defecte, max, din care: |
|
|
|
|
3.2.1 Boabe sistave - max |
3,00% |
5,00% |
|
|
3.2.2 Alte cereale – max |
1,00% |
1,00% |
|
|
3.2.3 Atacate de daunatori - max |
1,00% |
1,50% |
|
3.3 Boabe incoltite - max |
2,00% |
2,00% |
|
3.4 Impuritati diverse, max, din care |
3,00% |
5,00% |
|
|
3.4.2 Boabe alterate (inclusiv atacate de Fusarium) - max |
0,50% |
0,80% |
|
|
3.4.3 Corpuri straine - max |
2,00% |
5,00% |
|
|
3.4.5 Boabe cu malura - max |
0,10% |
0,10% |
Proteina |
11,00% |