Exigență în procesarea furajelor

Exigența și atenția la detalii caracterizează procesul de obținere a furajelor și rețetelor personalizate pentru partenerii noștri. Produsele finite sunt rezultatul colaborării dintre medicii veterinari, nutriționiștii și inginerii din cadrul echipei Nutriva, iar împreună cu tehnologia de ultimă generație folosită asigurăm o calitate înaltă și performanța furajelor și concentratelor.

Procesul Nutriva: calitate, exigență, transparență și responsabilitate

Materie primă de calitate Materie primă
de calitate
Laborator autorizat sanitar-veterinar Laborator autorizat
sanitar-veterinar
Depozitare 30.000 t Depozitare
30.000 t
Transport cu autobuncăre Transport
cu autobuncăre

Furajele și concentratele Nutriva sunt create din materii prime atent verificate și selecționate prin analize de laborator specifice.

Peste 230.000 Euro au fost investiți în dotarea corespunzătoare a laboratorului, acesta având rol de filtru decisiv pentru materiile prime ce vor intra în componența produsului, dar și ca filtru final pentru produsele ce ies din fabricație.

Laboratorul este autorizat sanitar-veterinar și este destinat analizelor materiilor prime (toate cerealele, oleaginoasele și uleiurile) și a tuturor loturilor de produs finit.

 
LINIE TEHNOLOGICĂ
VAN AARSEN

Întregul proces de producție se face cu tehnologie Van Aarsen în sistem automat
(în flux nu se intervine manual, cu minimum de modificări)

Tehnologie de ultimă generație în procesarea furajelor

Tehnologia în prelucrarea furajelor contribuie semnificativ la performanțele și calitatea produselor finite. La Nutriva, întregul proces de producție se face pe linia tehnologică automată Van Arsen, iar în flux nu se intervine manual, cu minimum de modificări.

Linia completă a fost pusă în funcțiune în 2013, având o capacitate de producție de 15to/h.

În cadrul laboratoarelor de analiză a materii prime se efectuează:

1. Gradarea cerealelor
Procesul reprezinta o garanţie a faptului că producătorii vor primi un preţ corect pentru produsul lor, direct raportat la calitatea acestuia. Totodată, permite asigurarea unei calităţi constante a seminţelor de consum depozitate. În felul acesta vor fi încurajaţi producătorii și partenerii noștri, atât pentru randament cât şi pentru calitate.

2. Metode de analiză de control

Asigurăm controlul compoziției materiilor prime prin determinarea umidității din grăsimile și uleiurile animale și vegetale, determinarea conținutului de proteine brute, de fibre brute și de cenușă brută, determinarea clorului din cloruri, determinarea activitatii ureazice, determinarea solubilitatii in KOH și determinarea indicelui de peroxid.

 

3. Analize micotoxicologice
Contaminarea cu microorganisme a produselor afectează siguranța alimentelor și a hranei pentru animale, securitatea alimentară și comerțul international. Tehnica ELISA este aplicata in laboratorul intern pentru determinarea cantitativa a micotoxinelor: a Aflatoxinei totale, Ochratoxinei, Zearalenonei, Fumonisinei si a Deoxynivalenolului din cereale, seminte oleaginoase, sroturi, tradkon si nutret combinat.

Laborator

Tehnica ELISA este aplicata in laboratorul intern pentru determinarea cantitativa a micotoxinelor a Aflatoxinei totale, Ochratoxinei, Zearalenonei, Fumonisinei si a Deoxynivalenolului din: cereale (grau, porumb, orz), seminte oleaginoase (soia boabe), sroturi (soia, floarea-soarelui), tradkon si nutret combinat.

FNC Nutriva are implementat un sistem de management integrat în conformitate cu standardele ISO 9001, ISO14001, ISO 22000. Nutriva e o investiție gândită în timp și realizată conform unui standard de exigență dorit și implementat.

Firma este printre primele FNC-uri apărute pe piața românească, fiind considerați exigenți în ceea ce privește produsele oferite, iar acest lucru a determinat și clienții să fie atenți la randamentul utilizării furajului.

PRIMUL DOCUMENTAR AL ANULUI 2020 pe Discovery România

Demonstrăm la fiecare pas că suntem un partener de încredere pentru clienții noștri, nu doar un producător de furaje. Urmărește video pentru a afla mai multe despre noi și ceea ce iubim să facem.

Depozitarea și transportul furajelor către fermieri

De asemenea, un proces important este depozitarea pentru stocarea în condiții optime a materiilor prime, silozurile dispunând de sisteme de aerare și monitorizare a temperaturii interioare. Capacitatea de depozitare actuală este de 30.000 t.

Produsele finite și rețetele personalizate sunt supuse unui înalt control al calităţii, după care sunt pregătite să fie transportate către ferme sau parteneri cu autobuncare specializate, pentru menținerea calității în timpul transportului.

Pachete de furajare animale

Dacă vrei să încerci furajele Nutriva, completează formularul și te vom contacta pentru o consultanță specializată și mostre din furaje.