Povestea FNC Nutriva

povestea-nutriva

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva (FNC Nutriva) este parte componentă a Grupului de firme Safir şi a fost inaugurată în a doua jumătate a anului 2013, cu ocazia aniversării a 22 de ani de existenţă, pentru a contribui la dezvoltarea şi modernizarea procesului propriu de producţie.

Investiția, care depășește 6 milioane Euro, are rol extrem de important în procesul integrat de producţie al Grupului de firme Safir, întrucât permite o atentă supraveghere a calităţii produselor, încă din faza incipientă, şi furnizează hrana păsărilor crescute în unităţile proprii, comercializate sub marca Deliciosul de Vaslui și Zdravăn Moldovenesc. In ultimul an, Nutriva a dezvoltat departamentul comercial prin diversificarea ofertei (furaj pentru suine, ovine, bovine).

FNC Nutriva se întinde pe o suprafaţă de aproape 2 ha şi include: silozuri de materii prime și materii finite, un laborator specializat pentru controlul total al cerealelor utilizate, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, în valoare de peste 230 000 euro, spații care permit o depozitare optimă și mașini proprii de transport specializat, pentru ca produsul să ajungă ușor și sigur la destinație.

Capacitatea de procesare a fabricii este de 15 tone de furaj granulat pe oră şi vizează fermele proprii şi ale crescătorilor parteneri dar în egală măsură și parteneri din afara grupului.

Fabrica beneficiază de un personal specializat în laborator, nutriție, producție, care, cu grijă și responsabilitate, monitorizează fiecare etapă a procesului de producție, începând de la o atentă selecţionare a cerealelor utilizate, din care se vor obţine în continuare furaje cu reale valori nutritive, pentru păsări aflate în diverse stadii de creştere.

Află mai multe despre povestea Nutriva.