Exigență în procesare

Exigența în procesarea furajelor este obiectivul după care ne ghidăm fiecare pas.

Exigența în procesarea furajelor este obiectivul după care ne ghidăm fiecare pas, de aceea utilizăm tehnologie de ultimă generație.

Primul pas si cel mai important este selecția materiilor prime prin analize de laborator specifice. Din acest motiv s-au investit peste 230000 Euro în dotarea corespunzătoare a laboratorului, acesta având rol de filtru decisiv pentru materiile prime ce vor intra în componența produsului dar și ca filtru final pentru produsele ce ies din fabricație. El este autorizat sanitar veterinar și este destinat analizelor materiilor prime (toate cerealele, oleaginoasele și uleiurile) și a tuturor loturilor de produs finit. În laborator se efectuează:

1. Gradarea cerealelor – oferă posibilitatea stabilirii calității reale a semințelor de consum depozitate. Neaplicarea operațiunii de gradare face ca amestecul unei cantități mici de produs de calitate inferioara cu un lot de același produs, dar de calitate superioară, să poată deprecia calitatea finală a amestecului. Aplicarea sistemului de gradare permite asigurarea unei calități constante a semințelor de consum depozitate. El constituie o garanție a faptului că producătorii vor primi un preț corect pentru produsul lor, în funcție de calitatea acestuia. De asemenea permite organizarea mai eficientă a sistemului de depozitare pentru semințele de consum.

2. Analize fizico-chimice efectuate:

3. Analize micotoxicologice:

De asemenea, un proces important este depozitarea pentru stocarea în condiții optime a materiilor prime silozurile dispunând de sisteme de aerare (ventilatoare) și monitorizare a temperaturii interioare. Pe lângă capacitatea actuală de 15000t depozitare, în cadrul proiectului cu finanțare desfășurat între 2017-2020 aceasta se va dubla.

Întregul proces de producție se face pe linia tehnologică Van Arsen, computerizată, automată, ceea ce face ca întregul proces de producție să se facă automat (în flux nu se intervine manual, cu minimum de modificări). Linia, completă, a fost pusă în funcțiune în 2013 având o capacitate de producție de 15to/h.

Produsele finite sunt astfel supuse unui înalt control al calităţii, după care sunt pregătite să fie transportate către ferme sau parteneri cu autobuncare specializate, pentru menținerea calității în timpul transportului.

FNC Nutriva are implementat un sistem de management integrat în conformitate cu standardele ISO 9001, ISO14001, ISO 22000.
Nutriva e o investiție gândită în timp și realizată conform unui standard de exigență dorit și implementat. Firma este printre primele FNC-uri apărute pe piața românească, fiind considerați exigenți în ceea ce privește produsele oferite. Acest lucru a determinat și clienții să fie atenți la randamentul utilizării furajului.