Achiziții materii prime

FNC Nutriva achiziționează, în urma unui proces specific de selecție o gamă largă de materii prime:

Pentru 2019, limitele acceptabilitate achiziție cereale sunt următoarele:

Cereale

Porumb 2019 | SR 5447:2013 Porumb - Specificații

certificat-iso-9001
Parametri fizici de achizitie SR 5447:2013 Porumb Maxim acceptabile la receptie cu penalizare
Greutate Hectolitrica min 68 kg/hl
Umiditate max. 14,00% 20,00%
1. Caracteristice organoleptice si sanitare Specifice produsului sanatos
2. Impuritati, max, din care:
  2.1 Boabe Sparte sub sita de 4,5 R - max 5,00% 7,00%
  2.2 Boabe cu defecte, max, din care: 3,00% 3,00%
    2.2.1 Alte cereale - max 1,00% 1,50%
    2.2.2 Atacate de daunatori - max 1,00% 1,50%
    2.2.3 Boabe arse - max 2,00% 2,00%
  2.3 Boabe incoltie - max 3,00% 3,00%
  2.4 Impuritati diverse, max, din care 3,00% 5,00%
    2.4.1 Semintele altor plante de cultura - max 3,00% 3,00%
    2.4.2 Boabe alterate - max 0,50% 0,80%
    2.4.3 Corpuri straine - max 2,00% 5,00%
Proteina 6,00%

Grâu 2019 |SR 13548:2013 Grâu comun - Specificații

certificat-iso-9001
Parametri fizici de achizitie SR 13548:2013 Grau comun Maxim acceptabile la receptie cu penalizare
Umiditate max. 14,00% 20,00%
1. Caracteristice organoleptice si sanitare Specifice produsului sanatos
2. Greutate Hectolitrica min 75 kg/hl
3. Impuritati, max, din care:
  3.1 Boabe Sparte - max 5,00% 7,00%
  3.2 Boabe cu defecte, max, din care:    
    3.2.1 Boabe sistave - max 3,00% 5,00%
    3.2.2 Alte cereale – max 1,00% 1,00%
    3.2.3 Atacate de daunatori - max 1,00% 1,50%
  3.3 Boabe incoltite - max 2,00% 2,00%
  3.4 Impuritati diverse, max, din care 3,00% 5,00%
    3.4.2 Boabe alterate (inclusiv atacate de Fusarium) - max 0,50% 0,80%
    3.4.3 Corpuri straine - max 2,00% 5,00%
    3.4.5 Boabe cu malura - max 0,10% 0,10%
Proteina 11,00%

Orz 2019 |SR 982:2013 Orz furajer - Specificații

certificat-iso-9001
Parametri fizici de achizitie SR 982:2013 Orz furajer Maxim acceptabile la receptie cu penalizare
Umiditate max. 14,00% 20,00%
1. Caracteristice organoleptice si sanitare Specifice produsului sanatos
2. Greutate Hectolitrica min 62 kg/hl
3. Impuritati, max, din care:
  3.1 Boabe Sparte - max 5,00% 7,00%
  3.2 Boabe cu defecte, max, din care: 8,00% 12,00%
    3.2.1 Boabe sistave - max 3,00% 3,00%
    3.2.2 Alte cereale - max 3,00% 3,00%
    3.2.3 Atacate de daunatori - max 1,00% 1,50%
  3.3 Boabe incoltite - max 3,00% 3,00%
  3.4 Impuritati diverse, max, din care 3,00% 5,00%
    3.4.2 Boabe alterate (inclusiv atacate de Fusarium) - max 1,00% 1,50%
    3.4.3 Corpuri straine - max 2,00% 5,00%
    3.4.5 Boabe cu malura - max 0,10% 0,10%
Proteina 9,00%

Soia 2019 |SR 3319:2007 Semințe de soia - Specificații

certificat-iso-9001
Parametri fizici de achizitie SR 3319:2007 Seminte de soia Maxim acceptabile la receptie cu penalizare
Umiditate max. 13,00% 14,00%
1. Caracteristice organoleptice si sanitare Specifice produsului sanatos
2. Impuritati, max, din care: 3,00% 5,00%
  * Corpuri inerte minerale care raman pe sita cu ochiuri rotunde cu diametrul de 1 mm - max 1,00% 1,00%
  * Impuritati oleaginoase 3,00% 3,00%
3. Seminte cu defecte, max, din care: 10,00% 12,00%
  * Seminte mucegaite, alterate partial sau total - max 1,00% 1,00%
  * Seminte de soia arse-incinse - max 2,00% 2,00%
  * Seminte de soia sparte - max 10,00% 10,00%
Proteina 33,00%

Șroturi

Șrot de soia

Șrot de floarea soarelui

Pentru informații referitoare la achiziții contactează FNC Nutriva.